Maar eerst nog even het volgende …

Aangezien we 5 jaar bestaan maakt de persoon die de reservatie boekt
kans op een mooie prijs zoals een gratis scooterrit of een picknick !
Nog een reden temeer om eens langs te komen bij ons.

Ontdek de verborgen parels uit het Meetjesland,Zeeuws-Vlaanderen en omstreken

Tussen Gent, Brugge en Breskens ontdek je een stukje onbekend Vlaanderen ver weg van de drukte, het Meetjesland. Met in het noorden een uniek krekengebied, natuurlijke prachtige watergebieden. De regio schuift als een puzzelstukje in Zeeuws-Vlaanderen, het is vaak niet duidelijk of je in Nederland of in Vlaanderen vertoeft.

Bij ScootMoment staat alles in het teken van genieten en hebben we voor jou een aantal mooie routes in kaart gebracht die water als voornaamste kenmerk bevatten. Ze leiden je via GPS langs rustige dorpen door het Meetjesland, Zeeuws-Vlaanderen of naar de zee. En dit langs verkeersluwe kronkelige binnenwegen omgeven door prachtige natuurlandschappen. Kreken, rietkragen, velden en dijken sieren je tocht. Onderweg kom je op plaatsen waar je even lekker tot rust kan komen.

Er is dus een grote variatie in landschap en elke route doorkruist een specifieke omgeving en is dus niet te vergelijken met een andere route. Vandaar dat al menig bezoekers verscheidene routes hebben gereden.

Je krijgt ook een info mapje mee waarin de aangeduide punten op de GPS verklaard worden. Dit kunnen zijn plaatsen of bezienswaardigheden die voorzien zijn van wat uitleg of de drank -en eetgelegenheden die wij vrijblijvend vermelden samen met het aantal kilometers er naartoe en hun openingsuren. Zodat je de landelijke ritjes kan afwisselen met een terrasje waar je kan proeven van een natje en een droogje, er is zeker tijd genoeg voorzien.

Hieronder vindt je de korte beschrijvingen en rijrichting van onze zelf gemaakte routes zonder alles mee te delen, het moet nog altijd verrassend blijven hé.
Klik op het kaartje voor een grotere afbeelding in een ander tabblad.
Scroll ook nog even door naar onder waar je landschapsfoto’s ziet die weergeven wat je zal aanschouwen op je route.

ROUTES VAN 2 UUR MET EEN OMVANG TOT 35 km EN TIJD VOOR ÉÉN STOP : 35€

Even over de grens

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderenvespa huren oost-vlaanderenscooter huren West-Vlaanderen Route in de regio waarbij je even over de grens het mosseldorp bij uitstek, namelijk Philippine, doorkruist.

3 dorpen route

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderenvespa verhuur Oost-Vlaanderenscooter huren West-Vlaanderen Korte verkenningstocht door de deelgemeenten van Assenede.

ROUTES VAN 4 UUR MET EEN OMVANG TOT 70 km EN VOLDOENDE TIJD (± 50 min) VOOR EEN PAAR STOPS EN/OF EEN PICKNICK OF EEN KLEIN HAPJE : 45€ .

Langs kreken flirten met de grens

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderenvespa verhuur Oost-Vlaanderenscooter huren West-Vlaanderen Een lusvormig traject voert je langs de grens tot praktisch de helft van de tijd door Zeeuws-Vlaanderen. En dit langs de vele kreken, dijken en rustige verkeersluwe binnenwegen omgeven door het mooie landelijke landschap met zalige verzichten.
Hierbij heb je ook nog de mogelijkheid tot het bezoeken van de Texas Longhorns of de Schapen en eenden drijvers.

Heen en weer over de grens

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderenvespa verhuur Oost-Vlaanderenscooter huren West-Vlaanderen Langs deze verwonderlijk mooie toer vertoef je de ene keer in België en de andere keer in Nederland. Maar liefst 7 keer hop je over de grens terwijl je overweldigd wordt door de schitterende natuuromgeving en wijdse uitzichten over hooilanden en bloemrijke graspartijen die de rit kleuren.

De kleine krekenroute, een echte aanrader als je hier voor de eerste komt !

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderenvespa verhuur Oost-Vlaanderenscooter huren West-Vlaanderen Een zalig rustige route die je langs prachtige Meetjeslandse kreken leidt. Dewelke zijn ontstaan tijdens stormvloeden waarbij sommige gebieden soms decennia lang onder water stonden. Tijdens die stormvloeden ging de zee bijzonder hevig te keer en schuurde diepe geulen in het landschap. Vandaag kennen we die littekens van het geweld van de zee onder de naam kreken.
Vanaf ongeveer de 15de eeuw beschikten de bewoners over voldoende kennis om stevige dijken aan te leggen, dewelke je dikwijls zal berijden, om de zee terug te dringen waardoor achter de dijken vruchtbare poldergronden ontstonden. Hierbij heb je ook nog de mogelijkheid tot het bezoeken van de Texas Longhorns of de Schapen en eenden drijvers.

De verborgen parels van Zeeuws-Vlaanderen

vespa huren West-Vlaanderenvespa verhuur Oost-Vlaanderenscooter huren Gent Hierbij doorkruis je het verrassend fraai natuurgebied het Groot       Eiland in Zeeuws-Vlaanderen. En toer je langs minder bekende plekjes en prachtige kreken. Liefhebbers van tochten door een schilderachtige natuur wanen zich in een toeristische streek met wondermooie panorama’s.

De Paulinapolder route

scooter huren West-Vlaanderen In het midden van deze route toer je door het natuurgebied de Hoge Platen. Daar kan je dan vanop de dijk, die je van de zee gescheiden houdt, zeehonden spotten. En hiervoor krijg je dan ook een verrekijker mee. Hou wel rekening met het getij, het beste moment om een kijkje te nemen is vanaf 2 uur vóór laagwater tot laagwater zelf. De bruikbare getijdentabel hiervoor is deze : https://cadzand.org/nl/getijden-eb-vloed.php
Hierbij heb je ook nog de mogelijkheid tot een rondleiding op een Pompoenkwekerij met een heerlijke proeverij !

De korte verkenning doorheen het Meetjesland

vespaverhuur Oost-Vlaanderenvespa verhuur Oost-Vlaanderenscooter huren West-Vlaanderen Hier doorkruis je het landelijke Meetjesland langs autoluwe weggetjes die je door het stille buitengebied leiden. Hetgeen een aaneenschakeling is van weilanden, akkers en beekjes en passeer je oude hoeves die je terug in de tijd brengen. Op tijd en stond kan je een terrasje pakken op zalig idyllische plaatsen. Waarna je langs het kanaal de Lieve, het oudste kanaal van Vlaanderen en in de volksmond ‘t Liefken genoemd, en het Schipdonkkanaal, een afleidingskanaal van de Leie de tocht verder zet.

Langs de Langelede en kreken door het bos

vespaverhuur Oost-Vlaanderenvespa verhuur Oost-Vlaanderenscooter huren West-Vlaanderen De in de 14de eeuw 5,5 km gegraven Langelede, met zijn historie voor het vervoer van turf, fruit en aardewerk potten en sinds 1860 gebruikt geweest voor het vervoer van suikerbieten naar de suikerfabriek in Moerbeke-Waas, vormt de aanleiding van een zalige rit die je verder voert naar het Land van Waas door het Natuurgebied de Groene Putte en langs Zeeuws-Vlaamse kreken.
Hierbij heb je ook nog de mogelijkheid tot het bezoeken van Alpaca’s.

Braakman route

vespaverhuur Oost-Vlaanderenvespa verhuur Oost-Vlaanderenscooter huren West-Vlaanderen Langs de in 1953 ingepolderde Braakman kreek, die is ontstaan door een opeenvolging van stormvloeden in de 14e en 15e eeuw, toer je verder langs de Westerschelde en het Philippinekanaal om dan uit te komen in de bekendste mosselstad van Nederland.

Verrassend mooi Oost-Zeeuws-Vlaanderen 

vespa huren Waasland scooter huren Gentscooter huren Gent Onbekend maakt onbemind. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen. We kiezen bij deze route voor de overtreffende trap van vergeten gebieden. Via deze route ontdek je Oost-Zeeuws-Vlaanderen met ook hier weer prachtige kreken en een verbluffend zicht over de Westerschelde.

Langs de Moervaart naar de azaleastreek

vespa huren Waasland scooter huren Gentvespa huren West-Vlaanderen Langs de Moervaat nemen we je mee naar een b(l)oeiend stukje erfgoed namelijk de azaleastreek.
De talrijke serres, landerijen en zelfs een sierteeltmuseum getuigen van de bloementeelt die hier al ruim 2 eeuwen lang een belangrijke rol vervult.
Het is er echt zalig rijden!

Langs kreken naar de Monnikenwerve en de Biezen Wingerds

scooter huren West-Vlaanderen Deze mooie tocht voert je langs zalig autoluwe wegen tussen de polders en kreken naar één van de oudste en mooiste stadjes van Zeeland dat je ooit eens moet gezien hebben, nl. Aardenburg. Dat zelfs in 174 door de Romeinen werd bewoond en waarvan de resten nog altijd te bewonderen zijn.
Na een plaatselijk stop rij je verder langs de patriciërshuizen en de middeleeuwse Westpoort die dateert uit 1650,ook wel de Kaaipoort genoemd wat aangeeft dat het stadje ooit volledig omwalt was. Hierbij heb je ook de mogelijkheid tot het bezoeken van een Struisvogelboerderij en/of rondleiding met eventueel een proeverij op een Wijngaard.

België – Nederland

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen scooter huren toerisme oost-vlaanderen scooter huren West-Vlaanderen Mooie landelijke route waarbij je de helft van de tijd in België en in Nederland toert.

.
.

.

.

Wil je liever een klein hapje gaan eten i.p.v. te picknicken dan kan dat ook in een aantal eetgelegenheden die je passeert op één van deze routes.
Meer info hierover krijg je ter plaatse bij ScootMoment of contacteer ons hiervoor.

ROUTES VAN 8 UUR MET EEN OMVANG MINDER DAN 100 km MET RUIM DE TIJD VOOR EEN PAAR STOPS, EEN PICKNICK OF LUNCH EN MET EXTRA TIJD OM VRIJ TE BENUTTEN : 69 €

De grote krekenroute, een echte aanrader

vespa huren Waasland scooter huren toerisme oost-vlaanderen scooter huren West-Vlaanderen Deze zalig rustige route voert je langs prachtige kreken van het Meetjesland en Zeeuws-Vlaanderen.
Eenmaal aangekomen in Boekhoutedorp heb je de mogelijkheid om in het Bezoekerscentrum de tentoonstellingen ‘Boekhoute, vissersdorp zonder haven’ en ‘Grote Vrouwen & de Groote Oorlog’ te gaan bekijken. In de kerk er rechtover heb je dan de tentoonstelling die het verhaal vertelt van Boekhoute tijdens de twee wereldoorlogen. Meer info vind je hier.

Picknicken kan je na 2 uur toeren en dit in een prachtig omgeving tussen 2 kreken waar je aangenaam kan vertoeven aan een bankje of op een picknickdeken.
Een lunch kan je verkiezen na een uurtje rijden bij één van de volgende zaken :
Bistro ‘t Dorpshart    www.’t dorpshart.be
Brasserie Niveau    www.brasserie-niveau.be
Restaurant de Roste Muis    www.rostemuis.be
Restaurant Polderzicht    www.polderzicht.be

!!! Verkies je deze route met een lunch en zonder bezoek aan het Bezoekerscentrum dan zal je best pas om 11 uur vertrekken aangezien je na één uur toeren aan één van bovenstaande restaurants aankomt.

Hierbij heb je ook nog de mogelijkheid tot een rondleiding met eventueel een proeverij op een Wijngaard.

Aan zee in Breskens

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen scooter huren toerisme oost-vlaanderenscooter huren West-Vlaanderen Genieten en eens lekker uitwaaien aan zee in Breskens waar je langs  rustige aangename binnenwegen aankomt na 2 uur toeren.
Als je de geschiedenis van de Breskense visserij, die al meer dan honderd jaar oud is, en het echte vissersleven even wil proeven moet je zeker eens een bezoekje brengen aan het Visserijmuseum. Of wat dacht je van een leuke en leerzame rondvaart over de Westerschelde.

Ter plaatse kan je dan genieten van een heerlijke picknick op het strand of een lunch in één van de plaatselijke gelegenheden in het centrum. Waarna je lekker langs de kust kan toeren, heerlijk toch.

Aan zee in Cadzand Bad langs Nieuwvliet Bad

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen scooter huren toerisme oost-vlaanderen

scooter huren West-Vlaanderen Een mooie landelijke tocht die je langs Nieuwvliet tot in de meest zuidelijkste badplaats van Nederland brengt. Waar het heerlijk vertoeven is aan het strand of in de het prachtig duingebied.
Na 2 uur toeren kom je aan in Oostburg waar je van een lunch kan genieten bij : Restaurant De Smickelaer, Restaurant Eigenwijs of bij Loesjes Lunchroom

Of je rijdt een eindje verder waar je dan aan een mooi verlaten kreekje in het gras of aan het bankje kan picknicken, niet ver van de eet-en theetuin In de Morelleput een idyllisch mooi plaatsje waar je ook een hapje kan eten.

Tot in het puntje van Walsoorden en door Kloosterzande

scooter huren Gent