Ontdek de verborgen parels uit het Meetjesland,Zeeuws-Vlaanderen en omstreken

Tussen Gent, Brugge en Breskens ontdek je een stukje onbekend Vlaanderen ver weg van de drukte, het Meetjesland met in het noorden een uniek krekengebied. De regio schuift als een puzzelstukje in Zeeuws-Vlaanderen, het is vaak niet duidelijk of je in Nederland of in Vlaanderen vertoeft.

Bij ScootMoment staat alles in het teken van genieten en hebben we voor jou een aantal mooie routes in kaart gebracht. Ze leiden je via gps langs de rustige dorpen in het Meetjesland, een stukje van Zeeuws-Vlaanderen of naar de zee en dit langs verkeersluwe kronkelige binnenwegen omgeven door prachtige natuurlandschappen. Kreken, rietkragen, velden en dijken sieren je tocht. Onderweg kom je op plaatsen waar je even lekker tot rust kan komen.

Ook krijg je een info mapje mee waarin de aangeduide punten op de gps verklaard worden. Dit kunnen zijn plaatsen of bezienswaardigheden die voorzien zijn van wat uitleg of de drank -en eetgelegenheden die wij vrijblijvend vermelden samen met het aantal kilometers er naartoe en hun openingsuren. Zodat je de landelijke ritjes kan afwisselen met een terrasje waar je kan proeven van een natje en een droogje, er is zeker tijd genoeg voorzien.

Hieronder vindt je de korte beschrijvingen van onze bestaande routes zonder alles mee te delen, het moet nog altijd verrassend blijven hé.
Klik op het kaartje voor een grotere afbeelding in een ander tabblad.

ROUTES VAN 2 UUR MET EEN OMVANG TOT 35 km MET TIJD VOOR EEN STOP : 35€

3 dorpen route

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen

Korte verkenningstocht door de deelgemeenten van Assenede.

Even over de grens

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen

Route in de regio waarbij je even over de grens het mosseldorp bij uitstek, namelijk Philippine doorkruist.

ROUTES VAN 4 UUR MET EEN OMVANG TOT 65 km MET VOLDOENDE TIJD (± 50 min) VOOR EEN PAAR STOPS EN/OF EEN PICKNICK OF EEN KLEIN HAPJE : 45€

Langs kreken flirten met de grens

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen

Een lusvormige route voert je langs de grens tot praktisch de helft van de tijd door Zeeuws-Vlaanderen. En dit langs de vele kreken, dijken en rustige verkeersluwe binnenwegen omgeven door het mooie landelijke landschap.
Hierbij heb je ook nog de mogelijkheid tot het bezoeken van de Texas Longhorns of de Schapen en eenden drijvers.

Heen en weer over de grens

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen

Langs deze verwonderlijk mooie route vertoef je de ene keer in België en de andere keer in Nederland terwijl je overweldigd wordt door de prachtige natuuromgeving.

België – Nederland

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen   scooter huren toerisme oost-vlaanderen

Mooie landelijke route waarbij je de helft van de tijd in België en in Nederland toert.

De kleine krekenroute

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen   scooter huren toerisme oost-vlaanderen

Een zalig rustige route die je langs prachtige Meetjeslandse kreken leidt.
Hierbij heb je ook nog de mogelijkheid tot het bezoeken van de Texas Longhorns of de Schapen en eenden drijvers.

De verborgen parels van Zeeuws-Vlaanderen

 

Hierbij doorkruis je het prachtige natuurgebied het Groot Eiland in Zeeuws-Vlaanderen en zie je onderweg schilderachtige mooie kreken.

De Paulinapolder route

 

In het midden van deze route toer je door het natuurgebied de Hoge Platen. Daar kan je dan vanop de dijk, die je van de zee gescheiden houdt, zeehonden spotten. En hiervoor krijg je dan ook een verrekijker mee. Hou wel rekening met het getij, het beste moment om een kijkje te nemen is vanaf 2 uur vóór laagwater tot laagwater zelf. De bruikbare getijdentabel hiervoor is deze : https://cadzand.org/nl/getijden-eb-vloed.php
Hierbij heb je ook nog de mogelijkheid tot een rondleiding op een Pompoenkwekerij met een heerlijke proeverij !

Langs kreken naar de Monnikenwerve en de Biezen Wingerds

Langs de vele kleine wegen tussen de vlakke polders kom je uit in het oudste en één van de mooiste stadjes in Zeeland dat je ooit eens moet gezien hebben.
Hierbij heb je ook de mogelijkheid tot het bezoeken van een Struisvogelboerderij en/of rondleiding met eventueel een proeverij op een Wijngaard.

Wil je liever een klein hapje gaan eten dan kan dat ook in een aantal eetgelegenheden die je passeert op één van deze routes.
Meer info hierover krijg je ter plaatse bij ScootMoment of contacteer ons hiervoor.

ROUTES VAN 8 UUR MET EEN OMVANG MINDER DAN 100 km MET RUIM DE TIJD VOOR EEN PAAR STOPS, EEN PICKNICK OF LUNCH EN MET EXTRA TIJD OM VRIJ TE BENUTTEN : 69 €

De Messerschmitt route

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen   scooter huren toerisme oost-vlaanderen  

Route die begint met het verhaal van de nachtjäger Messerschmitt en die je langs met groen omgeven binnenwegen tot in het Sluise dorpje Waterlandkerkje brengt.
Na iets meer dan 2 uur heeft de gps je tot in Zeeuws-Vlaanderen begeleid waar je recht voor je een prachtige kreek hebt met daarnaast een bankje,
een ideale rustige plaats om even tot rust te komen.

De grote krekenroute, een echte aanrader

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen   scooter huren toerisme oost-vlaanderen

Deze mooie route voert je langs prachtige kreken van het Meetjesland en Zeeuws-Vlaanderen.
Eenmaal aangekomen in Boekhoutedorp heb je de mogelijkheid om in het Bezoekerscentrum de tentoonstellingen ‘Boekhoute, vissersdorp zonder haven’ en ‘Grote Vrouwen & de Groote Oorlog’ te gaan bekijken. In de kerk er rechtover heb je dan de tentoonstelling die het verhaal vertelt van Boekhoute tijdens de twee wereldoorlogen. Meer info vind je hier.

Picknicken kan je na 2 uur toeren en dit in een prachtig omgeving tussen 2 kreken waar je aangenaam kan vertoeven aan een bankje of op een picknickdeken.
Een lunch kan je verkiezen na een uurtje rijden bij één van de volgende zaken :
Bistro ‘t Dorpshart    www.’t dorpshart.be
Brasserie Niveau    www.brasserie-niveau.be
Restaurant de Roste Muis    www.rostemuis.be
Restaurant Polderzicht    www.polderzicht.be

Verkies je deze route met een lunch en zonder bezoek aan het Bezoekerscentrum dan zal je na één uur toeren aan één van bovenstaande restaurants aankomen. Vooraleer u bij ons reserveert kijk dan vooraf even naar hun openingsuren zodat u daar aangekomen niet voor een gesloten deur staat te wachten.

Hierbij heb je ook nog de mogelijkheid tot een rondleiding met eventueel een proeverij op een Wijngaard.

Aan zee in Breskens

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen   scooter huren toerisme oost-vlaanderen

Genieten en eens lekker uitwaaien aan zee in Breskens waar je langs de rustige aangename binnenwegen aankomt na 2 uur toeren.
Als je de geschiedenis van de Breskense visserij, die al meer dan honderd jaar oud is, en het echte vissersleven even wil proeven moet je zeker eens een bezoekje brengen aan het Visserijmuseum.
Ter plaatse kan je dan genieten van een heerlijke picknick op het strand of een lunch in één van de plaatselijke gelegenheden in het centrum. Waarna je lekker langs de kust kan toeren, heerlijk toch.

Aan zee in Cadzand Bad langs Nieuwvliet Bad

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen   scooter huren toerisme oost-vlaanderen

Een mooie landelijke tocht die je langs Nieuwvliet tot in de meest zuidelijkste badplaats van Nederland brengt. Waar het heerlijk vertoeven is aan het strand of in de het prachtig duingebied.

Na 2 uur toeren kom je aan in Oostburg waar je van een lunch kan genieten bij :
Restaurant De Smickelaer, Restaurant Eigenwijs of bij Loesjes Lunchroom
Of je rijdt een eindje verder waar je dan aan een mooi verlaten kreekje in het gras of aan het bankje kan picknicken, niet ver van de eet-en theetuin In de Morelleput een idyllisch mooi plaatsje waar je ook een hapje kan eten.

Ontdek en beleef het Meetjesland

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen

Langs een mooi uitgestippeld parcours leer je het Meetjesland verkennen terwijl je op weg bent naar de volgende toeristische bezoekmogelijkheden zoals het Bezoekerscentrum te Boekhoute, de Huysmanhoeve te Eeklo, het Stoomcentrum te Maldegem, het Canadamuseum en de Tuinen van Adegem, Drongengoed te Knesselare en het Bardelaeremuseum te Kaprijke.
Deze route kan men rijden van woensdag t.e.m. zondag. Enkel het Stoomcentrum en het Bardelaeremuseum zijn de zondag open maar in juli en augustus is het Stoomcentrum ook nog eens open op feestdagen. Meer info vind je op de betreffende websites.

Je kan hier kiezen voor een picknick of een lunch is mogelijk bij :
Restaurant Tearoom Artisan te Maldegem


VOOR DE ECHTE VERKENNERS !
ROUTES VAN 10 UUR MET EEN OMVANG TOT 125 km MET RUIM DE TIJD VOOR EEN PAAR STOPS EN EEN PICKNICK OF LUNCH EN MET EXTRA TIJD OM VRIJ TE BENUTTEN :
75 €

Knokke-Heist, de bekendste Belgische badstad  

Langs het jaarlijks door 5 miljoen bezochte Nederlandse Sluis ga je richting het mondaine Knokke-Heist aan het Noordzeestrand. Dit langs zalig rustige binnenwegen, een toer die je aangenaam zal verrassen.
Hierbij heb je ook de mogelijkheid om op je route het museum Bizarium te Sluis bezoeken. Bizarium is een museum vol bizarre uitvindingen zoals een vliegfiets, een wandelende duikboot, een zwemparaplu, … alsook ontwerpen van genieën zoals Leonardo da Vinci en Nikola Tesla.
Of wat dacht je van een bezoekje aan het For Freedom Museum als je nog even wat oorlogsgeschiedenis wil meenemen met als hoofdles : “ Vrijheid moeten we koesteren “
In het centrum van Aardenburg heb je dan een aantal gelegenheden waar je kan genieten van een lunch. Of voor je in Aardenburg bent kom je aan een paar kreken waar het aangenaam vertoeven is om te genieten van een picknick.

Damme, schilderachtige middeleeuwse stad

Deze route brengt je op een boogscheut van Brugge waar één van de kleinste middeleeuwse stadjes van België ligt, namelijk Damme.
Daar kan je dan een bezoekje brengen aan het Uilenspiegelmuseum voor wie meer te weten wil komen over de fratsen en grollen van Tijl Uilenspiegel.
En op de terugweg heb je dan de mogelijkheid tot het bezoeken van het historische Canada War Museum met daarnaast de Tuinen van Adegem. Het War Museum belicht de Tweede Wereldoorlog zoals die in Vlaanderen werd beleefd.
Een lunch kan je genieten bij één van volgende zaken :  Restaurant Fred’s Café, Restaurant Tearoom Artisan, Convent Santa Clara en Café Restaurant De Tol
Of je kan genieten van een picknick op een zitbankje langs de Leopoldsvaart of aan de kreek vlakbij Café Restaurant De Tol.

Ontdek het verloren land van Saeftinghe en Doel

Langs Meetjeslandse en Zeeuws-Vlaamse Kreken kom je aan het prachtig natuurgebied het Verdronken Land van Saeftinghe waar ooit levendige dorpen lagen. Hier is ook een deel van de fictiereeks ‘Grenslanders’ met o.a. Koen De Bouw opgenomen. Het verdere verloop voert je door het spookdorp Doel dat zeker ook een bezoekje waard is. Het is dan ook een echte ontdekkingstocht die je mateloos zal verbazen.
Je kan genieten van een picknick langs één van de kreken of een lunch in één van de eetgelegenheden in Hulst waar je na ongeveer 2u1/2 toekomt.


ROUTES COMBINEREN MET EEN ARRANGEMENT
 

Enkele van onze routes zijn, al dan niet mits aanpassing, te combineren met een arrangement waaronder een :

scooter huren toerisme oost-vlaanderenscooter huren toerisme oost-vlaanderen

– bezoek aan één van de twee Belgische kwekers van de Texas Longhorns
– rondleiding en wijnbeleving op
een Wijngaard
– uniek bezoek aan schapen & eenden drijvers
– rondleiding met smaakvolle proeverij op een Pompoenkwekerij
– rondleiding bij de snelste loopvogels ter wereld
Kijk hiervoor verder bij onze arrangementen.


VRIJ RONDTOEREN

Wil je liever rondrijden zonder één van onze routes te volgen dan is dat perfect mogelijk.
De dag-en tijdsindelingen en de prijs blijven hetzelfde en je maakt ook hier gratis gebruik van een gps.
Ook verhuur voor meerdere dagen mogelijk, contacteer ons hiervoor.


VERLENGING TIJDSDUUR

Wil je graag een uurtje extra genieten dan is er een meerprijs van 5 € per gehuurde scooter.
Verlengen kan enkel per volledig uur en dit tot maximum twee uur.
Bij routes voor 4 uur is dit in de weekends en op feestdagen enkel mogelijk bij huur vanaf 15 u.


PICKNICK of
LUNCH

Wil je het scooter rijden combineren met een gezellig picknick bekijk dan HIER onze mogelijkheden.
Picknicks zijn minimum 5 dagen vooraf te reserveren. Of bij een last minute keuze vraag dit gerust even telefonisch na of dit alsnog mogelijk is.

Reserveren van het restaurant doe je best zelf rechtstreeks bij het betreffende restaurant naar keuze.
Kijk zeker eens naar hun openingstijden onderaan voor je reserveert bij ons.
Wil je liever na de rit iets gaan eten dan kan dat ook dichtbij ScootMoment bij Brasserie ‘t Schuttershof  www.hetschuttershof.be
of De Vliethoeve.

Reserveren doen je HIER via het reserveringsformulier.
Wil je liever een ander vertrekuur, meld dit dan even bij anders in het reserveringsformulier.


INFO

Onze uitgestippelde landelijke rustige routes zijn vooraf door onszelf gereden om er zeker van te zijn dat dit een aangename verwonderlijke tocht zal zijn voor u.

De scooters rijden 45 km/u en dit zorgt ervoor dat je op eigen tempo en met gemak een uitgestrekter gebied kan verkennen dan met een fiets. Je hoeft je geen zorgen te maken over wanneer of verkeerd te tankten, bij ons vertrek je met een volle tank waarmee je voldoende bereik hebt. Bij het inleveren moet er niet bijgetankt worden, de 1ste tank zit namelijk ook in de huurprijs, handig toch.

Ook zullen er nog routes bijkomen na verloop van tijd, dus hou dit in de gaten. Er is dus nog veel te verkennen met ScootMoment !


INFO EETGELEGENHEDEN

Restaurant De Roste Muis, Drijdijk 2, 9988 Waterland-Oudeman 09/379 85 60  www.rostemuis.be
di en wo : gesloten
ma, do, vr, za en zo : vanaf 12u

Restaurant de Mosselbank, Havenstraat 9, 4553 Philippine, Nederland 0032 115491576  www.mosselbank.nl
wo gesloten
ma, di, do, vr, za en zo : vanaf 12u – 21u

Brasserie ‘t Schuttershof, Kloosterstraat 7, 9960 Assenede 09/344 54 44  www.hetschuttershof.be
di en wo gesloten
ma : 12u tot 14u en van 18u – 21u
do, vr, za en zo : vanaf 12u – 21u30

Brasserie Niveau, Ketterijstraat 22, 9988 Watervliet 09/259 99 19  www.brasserie-niveau.be
ma, di en do : gesloten
wo, vr, en za : vanaf 12u
zo : vanaf 10u

Restaurant Polderzicht, Sint-Jansstraat 138, 9982 Sint-Laureins 09/379 86 53  www.polderzicht.be
maandavond, di en wo (uitgezonderd op feestdagen) : gesloten
ma, do, vr en za : vanaf 11u
zo : vanaf 9u30

Restaurant Fred’s Café, Langeweg 3, 9981 Sint-Margriete 09/379 8027  www.fredseetcafe.be
di en wo : gesloten
ma, do, vr, za en zo : vanaf 11u30 – 22u
Juli en Augustus alle dagen open

Restaurant Esplanade, Philipsplein 1, 4553 AM Philippine, Nederland 0032 115 491 720
di en wo : gesloten
ma, do, vr, za en zo : van 12u – 21u

De Vliethoeve, Smoutersdijkstraat 11, 9960 Assenede 09/344 31 97
di en wo : gesloten
ma, do vr:  14u – 18u
za en zo : 11u – 18u

Eetcafé ‘t Spoor, Schare 17, 9961 Boekhoute 0476 88 78 14
ma, di : gesloten
wo t.e.m. zo : vanaf 12u

Eetcafé Bonjourke, Dorp 84, 9968 Bassevelde 09/330 88 83
ma, di : gesloten
wo t.e.m. zo  : vanaf 10u keuken doorlopend vanaf 12u

Eetcafé De Kring, Boekhoutedorp 12, 9961 Boekhoute 09/373 70 88
wo en do : gesloten
ma, di, vr, za en zo : vanaf 9u

Restaurant ’t Vissershuis, Scheldekade 25, 4511 AW Breskens, Nederland  0032 117382 070
maandag : gesloten
di, wo, do, vr, za en zo : 12u – 21u

Pizzeria & Grill La Casa, Grote Kade 2, 4511 AS Breskens, Nederland   0032 117 386 815
alle dagen open : 11u30 – 21u30

Boulevard 1, Boulevard 1, 4511 AA Breskens, Nederland   0032 117 308115
dinsdag : gesloten
ma, wo, do, vr, za en zo : 11u – 21u

Gino’s Grillhuis, Spuiplein 1-A, 4511 AN Breskens, Nederland  0032 117 308 644
ma, di, wo, do, vr, za en zo : 11u – 21u30

Restaurant J&B, Spuiplein 1 D, 4511 AN Breskens, Nederland  0032 117 386267
ma en di : gesloten
wo, do, vr, za en zo : 11u – 21u

Steakhouse The Bull, Spuiplein 7, 4511 AN Breskens, Nederland  0032 117 382191
woensdag : gesloten
di, wo, do, vr, za en zo : 11u – 21u

Restaurant Amuse, Spuiplein 29, 4511 AP Breskens, Nederland 0032 117 38 15 66
do : gesloten
ma, di, wo, vr, za en zo : 11u – 21u

Ons Dagelijks Kost, Spuiplein 39, Breskens, Nederland  0032 117 38 18 66
ma en di : gesloten
wo, do, vr, za en zo : 10u – 21u

Restaurant Spuiplein 41, Spuiplein 41, 4511 AP Breskens  0032 117 383 712
maandag : gesloten (uitgezonderd feestdagen)
di, wo, do, vr, za en zo : 11u – 21u

Restaurant De Smickelaer, Ledelplein 3, 4501 BM Oostburg, Nederland   0032 117 453 347
ma : gesloten
di, wo, do, vr, za en zo:  10u – 20u30

Restaurant Eigenwijs, Markt 6, 4501 CJ Oostburg, Nederland   0032 117 452 512
zo : gesloten
ma, di, wo en do :  9u – 20u
vr :  9u – 22u en za : 10u – 22u

Loesjes Lunchroom, Eenhoornplantsoen 8, 4501 CL  Oostburg, Nederland    0032 117 44 05 98
zo en ma : gesloten
di, wo, do, vr en za :  10u – 17u

Eet-en theetuin In de Morelleput, Sint Bavodijk 56A, 4504AB Nieuwvliet, Nederland  0032 618 740 588
ma en di : gesloten
wo, do, vr, za en zo : vanaf 10u – 17u

Restaurant Artisan, Moerhuizestraat 50, 9990 Maldegem 050/66 00 20
wo en do : gesloten,  woensdag OPEN in juli en augustus
ma, di, vr en zo : 11u45–13u30, 14u30–17u15, 18u15–21u30
zaterdag : 14u30–17u15, 18u15–22u00
Tearoom : Iedere dag van 14u30 t.e.m. 17u30

Reserveer dan nu jouw eigen ScootMoment
Dus wil je het Meetjesland eens op een andere manier beleven ...
Reserveer dan nu jouw eigen ScootMoment

Omdat beelden meer zeggen dan woorden