Ontdek de verborgen parels uit het Meetjesland,Zeeuws-Vlaanderen en omstreken

Tussen Gent, Brugge en Breskens ontdek je een stukje onbekend Vlaanderen ver weg van de drukte, het Meetjesland met in het noorden een uniek krekengebied. De regio schuift als een puzzelstukje in Zeeuws-Vlaanderen, het is vaak niet duidelijk of je in Nederland of in Vlaanderen vertoeft.

Bij ScootMoment staat alles in het teken van genieten en hebben we voor jou een aantal mooie routes in kaart gebracht. Ze leiden je via gps langs de rustige dorpen in het Meetjesland, een stukje van Zeeuws-Vlaanderen of naar de zee en dit langs verkeersluwe kronkelige binnenwegen omgeven door prachtige natuurlandschappen. Kreken, rietkragen, velden en dijken sieren je tocht. Onderweg kom je op plaatsen waar je even lekker tot rust kan komen.

Ook krijg je een info mapje mee waarin de aangeduide punten op de gps verklaard worden. Dit kunnen zijn plaatsen of bezienswaardigheden die voorzien zijn van wat uitleg of de drank -en eetgelegenheden die wij vrijblijvend vermelden samen met het aantal kilometers er naartoe en hun openingsuren. Zodat je de landelijke ritjes kan afwisselen met een terrasje waar je kan proeven van een natje en een droogje, er is zeker tijd genoeg voorzien.

Hieronder vindt je de korte beschrijvingen van onze bestaande routes zonder alles mee te delen, het moet nog altijd verrassend blijven hé.
Klik op het kaartje voor een grotere afbeelding in een ander tabblad.

MEDEDELING : men moet uiteraard NIET in quarantaine na een doortocht door Nederland daar men er niet langer dan 48u verbleef

ROUTES VAN 2 UUR MET EEN OMVANG TOT 35 km EN TIJD VOOR ÉÉN STOP : 35€

3 dorpen route

scooterverhuur scooter huren Oost-VlaanderenKorte verkenningstocht door de deelgemeenten van Assenede.

.

.

 

.

Even over de grens

scooterverhuur scooter huren Oost-VlaanderenRoute in de regio waarbij je even over de grens het mosseldorp bij uitstek, namelijk Philippine, doorkruist.

.

.

.

.

ROUTES VAN 4 UUR MET EEN OMVANG TOT 70 km EN VOLDOENDE TIJD (± 50 min) VOOR EEN PAAR STOPS EN/OF EEN PICKNICK OF EEN KLEIN HAPJE : 45€ .

Langs kreken flirten met de grens

scooterverhuur scooter huren Oost-VlaanderenEen lusvormig traject voert je langs de grens tot praktisch de helft van de tijd door Zeeuws-Vlaanderen. En dit langs de vele kreken, dijken en rustige verkeersluwe binnenwegen omgeven door het mooie landelijke landschap met zalige verzichten.
Hierbij heb je ook nog de mogelijkheid tot het bezoeken van de Texas Longhorns of de Schapen en eenden drijvers.

.

.

Heen en weer over de grens

scooterverhuur scooter huren Oost-VlaanderenLangs deze verwonderlijk mooie toer vertoef je de ene keer in België en de andere keer in Nederland. Maar liefst 7 keer hop je over de grens terwijl je overweldigd wordt door de schitterende natuuromgeving en wijdse uitzichten over hooilanden en bloemrijke graspartijen die de rit kleuren.

.
.
.

De kleine krekenroute, een echte aanrader als je hier voor de eerste komt !

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderenscooter huren toerisme oost-vlaanderenEen zalig rustige route die je langs prachtige Meetjeslandse kreken leidt. Dewelke zijn ontstaan tijdens stormvloeden waarbij sommige gebieden soms decennia lang onder water stonden. Tijdens die stormvloeden ging de zee bijzonder hevig te keer en schuurde diepe geulen in het landschap. Vandaag kennen we die littekens van het geweld van de zee onder de naam kreken.

Vanaf ongeveer de 15de eeuw beschikten de bewoners over voldoende kennis om stevige dijken aan te leggen, dewelke je dikwijls zal berijden, om de zee terug te dringen waardoor achter de dijken vruchtbare poldergronden ontstonden.
Hierbij heb je ook nog de mogelijkheid tot het bezoeken van de Texas Longhorns of de Schapen en eenden drijvers.

De verborgen parels van Zeeuws-Vlaanderen

Hierbij doorkruis je het verrassend fraai natuurgebied het Groot Eiland in Zeeuws-Vlaanderen. En toer je langs minder bekende plekjes en prachtige kreken. Liefhebbers van tochten door een schilderachtige natuur wanen zich in een toeristische streek met wondermooie panorama’s.

.

.

De Paulinapolder route

In het midden van deze route toer je door het natuurgebied de Hoge Platen. Daar kan je dan vanop de dijk, die je van de zee gescheiden houdt, zeehonden spotten. En hiervoor krijg je dan ook een verrekijker mee. Hou wel rekening met het getij, het beste moment om een kijkje te nemen is vanaf 2 uur vóór laagwater tot laagwater zelf. De bruikbare getijdentabel hiervoor is deze : https://cadzand.org/nl/getijden-eb-vloed.php

Hierbij heb je ook nog de mogelijkheid tot een rondleiding op een Pompoenkwekerij met een heerlijke proeverij !

De korte verkenning doorheen het Meetjesland

vespaverhuur Oost-VlaanderenHier doorkruis je het landelijke Meetjesland langs autoluwe weggetjes die je door het stille buitengebied leiden. Hetgeen een aaneenschakeling is van weilanden, akkers en beekjes en passeer je oude hoeves die je terug in de tijd brengen. Op tijd en stond kan je een terrasje pakken op zalig idyllische plaatsen. Waarna je langs het kanaal de Lieve, het oudste kanaal van Vlaanderen en in de volksmond ‘t Liefken genoemd, en het Schipdonkkanaal, een afleidingskanaal van de Leie de tocht verder zet.

 

Langs de Langelede en kreken door het bos

vespaverhuur Oost-VlaanderenDe in de 14de eeuw 5,5 km gegraven Langelede, met zijn historie voor het vervoer van turf, fruit en aardewerk potten en sinds 1860 gebruikt geweest voor het vervoer van suikerbieten naar de suikerfabriek in Moerbeke-Waas, vormt de aanleiding van een zalige rit die je verder voert naar het Land van Waas door het Natuurgebied de Groene Putte en langs Zeeuws-Vlaamse kreken.

.

.

Braakman route

vespaverhuur Oost-VlaanderenLangs de in 1953 ingepolderde Braakman kreek, die is ontstaan door een opeenvolging van stormvloeden in de 14e en 15e eeuw, toer je verder langs de Westerschelde en het Philippinekanaal om dan uit te komen in de bekendste mosselstad van Nederland.

.

.
.

Langs kreken naar de Monnikenwerve en de Biezen Wingerds

Deze mooie tocht voert je langs zalig autoluwe wegen tussen de polders en kreken naar één van de oudste en mooiste stadjes van Zeeland dat je ooit eens moet gezien hebben, nl. Aardenburg. Dat zelfs in 174 door de Romeinen werd bewoond en waarvan de resten nog altijd te bewonderen zijn.
Na een plaatselijk stop rij je verder langs de patriciërshuizen en de middeleeuwse Westpoort die dateert uit 1650,ook wel de Kaaipoort genoemd wat aangeeft dat het stadje ooit volledig omwalt was.
Hierbij heb je ook de mogelijkheid tot het bezoeken van een Struisvogelboerderij en/of rondleiding met eventueel een proeverij op een Wijngaard.

België – Nederland

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen scooter huren toerisme oost-vlaanderenMooie landelijke route waarbij je de helft van de tijd in België en in Nederland toert.

.
.

.

.

Wil je liever een klein hapje gaan eten i.p.v. te picknicken dan kan dat ook in een aantal eetgelegenheden die je passeert op één van deze routes.
Meer info hierover krijg je ter plaatse bij ScootMoment of contacteer ons hiervoor.

ROUTES VAN 8 UUR MET EEN OMVANG MINDER DAN 100 km MET RUIM DE TIJD VOOR EEN PAAR STOPS, EEN PICKNICK OF LUNCH EN MET EXTRA TIJD OM VRIJ TE BENUTTEN : 69 €

De grote krekenroute, een echte aanrader

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen scooter huren toerisme oost-vlaanderenDeze zalig rustige route voert je langs prachtige kreken van het Meetjesland en Zeeuws-Vlaanderen.
Eenmaal aangekomen in Boekhoutedorp heb je de mogelijkheid om in het Bezoekerscentrum de tentoonstellingen ‘Boekhoute, vissersdorp zonder haven’ en ‘Grote Vrouwen & de Groote Oorlog’ te gaan bekijken. In de kerk er rechtover heb je dan de tentoonstelling die het verhaal vertelt van Boekhoute tijdens de twee wereldoorlogen. Meer info vind je hier.

Picknicken kan je na 2 uur toeren en dit in een prachtig omgeving tussen 2 kreken waar je aangenaam kan vertoeven aan een bankje of op een picknickdeken.
Een lunch kan je verkiezen na een uurtje rijden bij één van de volgende zaken :
Bistro ‘t Dorpshart    www.’t dorpshart.be
Brasserie Niveau    www.brasserie-niveau.be
Restaurant de Roste Muis    www.rostemuis.be
Restaurant Polderzicht    www.polderzicht.be

!!! Verkies je deze route met een lunch en zonder bezoek aan het Bezoekerscentrum dan zal je best pas om 11 uur vertrekken aangezien je na één uur toeren aan één van bovenstaande restaurants aankomt.

Hierbij heb je ook nog de mogelijkheid tot een rondleiding met eventueel een proeverij op een Wijngaard.

Aan zee in Breskens

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen scooter huren toerisme oost-vlaanderenGenieten en eens lekker uitwaaien aan zee in Breskens waar je langs  rustige aangename binnenwegen aankomt na 2 uur toeren.
Als je de geschiedenis van de Breskense visserij, die al meer dan honderd jaar oud is, en het echte vissersleven even wil proeven moet je zeker eens een bezoekje brengen aan het Visserijmuseum. Of wat dacht je van een leuke en leerzame rondvaart over de Westerschelde.

Ter plaatse kan je dan genieten van een heerlijke picknick op het strand of een lunch in één van de plaatselijke gelegenheden in het centrum. Waarna je lekker langs de kust kan toeren, heerlijk toch.

Aan zee in Cadzand Bad langs Nieuwvliet Bad

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderen scooter huren toerisme oost-vlaanderen

Een mooie landelijke tocht die je langs Nieuwvliet tot in de meest zuidelijkste badplaats van Nederland brengt. Waar het heerlijk vertoeven is aan het strand of in de het prachtig duingebied.
Na 2 uur toeren kom je aan in Oostburg waar je van een lunch kan genieten bij : Restaurant De Smickelaer, Restaurant Eigenwijs of bij Loesjes Lunchroom

Of je rijdt een eindje verder waar je dan aan een mooi verlaten kreekje in het gras of aan het bankje kan picknicken, niet ver van de eet-en theetuin In de Morelleput een idyllisch mooi plaatsje waar je ook een hapje kan eten.

Bossen en Heide route

vespaverhuur Oost-VlaanderenMet deze verwonderlijke groene route doorkruis je afwisselend heide, open vlaktes en verschillende bossen waarna je de terugweg aanvangt langs schilderachtige Zeeuwse kreken.

Een lunch is mogelijk bij één van de volgende zaken :
FamilieRestaurant Aquarella of Taverne De Ster

.
.
Ontdek en beleef het Meetjesland

scooterverhuur scooter huren Oost-VlaanderenLangs een mooi uitgestippeld parcours leer je het Meetjesland verkennen terwijl je op weg bent naar de volgende toeristische bezoekmogelijkheden zoals het Bezoekerscentrum te Boekhoute, de Huysmanhoeve te Eeklo, het Stoomcentrum te Maldegem, het Canadamuseum en de Tuinen van Adegem, Drongengoed te Knesselare en het Bardelaeremuseum te Kaprijke.
Deze route kan men rijden van woensdag t.e.m. zondag. Enkel het Stoomcentrum en het Bardelaeremuseum zijn de zondag open maar in juli en augustus is het Stoomcentrum ook nog eens open op feestdagen. Meer info vind je op de betreffende websites.

Je kan hier kiezen voor een picknick of een lunch is mogelijk bij Restaurant Tearoom Artisan te Maldegem

De Messerschmitt route

scooterverhuur scooter huren Oost-Vlaanderenscooter huren toerisme oost-vlaanderen

Route die begint met het verhaal van de nachtjäger Messerschmitt en die je langs met groen omgeven binnenwegen tot in het Sluise dorpje Waterlandkerkje brengt.
Na iets meer dan 2 uur heeft de route je tot in Zeeuws-Vlaanderen begeleid waar je recht voor je een prachtige kreek hebt met daarnaast een bankje,
een ideale rustige plaats om even tot rust te komen.

VOOR DE ECHTE VERKENNERS !
ROUTES VAN 10 UUR MET EEN OMVANG TOT 125 km MET RUIM DE TIJD VOOR EEN PAAR STOPS EN EEN PICKNICK OF LUNCH EN MET EXTRA TIJD OM VRIJ TE BENUTTEN : 75 €

Knokke-Heist, de bekendste Belgische badstad  

Langs het jaarlijks door 5 miljoen bezochte Nederlandse Sluis ga je richting het mondaine Knokke-Heist aan het Noordzeestrand. Dit langs zalig rustige binnenwegen, een toer die je aangenaam zal verrassen.
Hierbij heb je ook de mogelijkheid om op je route het museum Bizarium te Sluis bezoeken. Bizarium is een museum vol bizarre uitvindingen zoals een vliegfiets, een wandelende duikboot, een zwemparaplu, … alsook ontwerpen van genieën zoals Leonardo da Vinci en Nikola Tesla.
Of wat dacht je van een bezoekje aan het For Freedom Museum als je nog even wat oorlogsgeschiedenis wil meenemen met als hoofdles : “ Vrijheid moeten we koesteren “
In het centrum van Aardenburg heb je dan een aantal gelegenheden waar je kan genieten van een lunch. Of voor je in Aardenburg bent kom je aan een paar kreken waar het aangenaam vertoeven is om te genieten van een picknick.

Damme, schilderachtige middeleeuwse stad

Deze stille route brengt je op een boogscheut van Brugge waar één van de kleinste middeleeuwse stadjes van België ligt, namelijk Damme.
Daar kan je dan een bezoekje brengen aan het Uilenspiegelmuseum voor wie meer te weten wil komen over de fratsen en grollen van Tijl Uilenspiegel. En op de terugweg heb je dan de mogelijkheid tot het bezoeken van het historische Canada War Museum met daarnaast de Tuinen van Adegem. Het War Museum belicht de Tweede Wereldoorlog zoals die in Vlaanderen werd beleefd.
Een lunch kan je genieten bij één van volgende zaken :  Restaurant Fred’s Café, Restaurant Tearoom Artisan, Convent Santa Clara en Café Restaurant De Tol Of je kan genieten van een picknick op een zitbankje langs de Leopoldsvaart of aan de kreek vlakbij Café Restaurant De Tol.

Ontdek het verloren land van Saeftinghe en Doel

Langs Meetjeslandse en Zeeuws-Vlaamse Kreken kom je aan het prachtig natuurgebied het Verdronken Land van Saeftinghe waar ooit levendige dorpen lagen. Hier is ook een deel van de fictiereeks ‘Grenslanders’ met o.a. Koen De Bouw opgenomen. Het verdere verloop voert je door het spookdorp Doel dat zeker ook een bezoekje waard is. Het is dan ook een echte ontdekkingstocht die je mateloos zal verbazen.
Je kan genieten van een picknick langs één van de kreken of een lunch in één van de eetgelegenheden in Hulst waar je na ongeveer 2u1/2 toekomt.

.

ROUTES COMBINEREN MET EEN ARRANGEMENT

Enkele van onze routes zijn te combineren met een arrangement waaronder een :

scooter huren toerisme oost-vlaanderenscooter huren toerisme oost-vlaanderen

– bezoek aan één van de twee Belgische kwekers van de Texas Longhorns
– rondleiding en wijnbeleving op
een Wijngaard
– uniek bezoek aan schapen & eenden drijvers
– rondleiding met smaakvolle proeverij op een Pompoenkwekerij
– rondleiding bij de snelste loopvogels ter wereld
Kijk hiervoor verder bij onze arrangementen.

VRIJ RONDTOEREN

Wil je liever rondrijden zonder één van onze routes te volgen dan is dat perfect mogelijk.
De dag-en tijdsindelingen en de prijs blijven hetzelfde en je maakt ook hier gratis gebruik van een gps.
Ook verhuur voor meerdere dagen tijdens uw verblijf in deze streek is mogelijk, contacteer ons hiervoor.

VERLENGING TIJDSDUUR

Wil je graag een uurtje extra genieten dan is er een meerprijs van 5 € per gehuurde scooter.
Verlengen kan enkel per volledig uur en dit tot maximum twee uur.
Bij routes voor 4 uur is dit in de weekends en op feestdagen enkel mogelijk bij huur vanaf 15 u.

PICKNICK of LUNCH

Wil je het scooter rijden combineren met een gezellig picknick bekijk dan HIER onze mogelijkheden.
Picknicks zijn minimum 5 dagen vooraf te reserveren. Of bij een last minute keuze vraag dit gerust even telefonisch na of dit alsnog mogelijk is 0495 79 82 25.

Reserveren van het restaurant doe je best zelf rechtstreeks bij het betreffende restaurant naar keuze.
Kijk zeker eens naar hun openingstijden voor je reserveert bij ons.

Reserveer jouw ScootMoment HIER via het reserveringsformulier.


INFO

Onze uitgestippelde landelijke rustige routes zijn vooraf door onszelf gereden om er zeker van te zijn dat dit een aangename verwonderlijke tocht zal zijn voor u.

De scooters rijden 45 km/u en dit zorgt ervoor dat je op eigen tempo en met gemak een uitgestrekter gebied kan verkennen dan met een fiets. Je hoeft je geen zorgen te maken over wanneer of verkeerd te tankten, bij ons vertrek je met een volle tank waarmee je voldoende bereik hebt. Bij het inleveren moet er niet bijgetankt worden, de 1ste tank zit namelijk ook in de huurprijs, handig toch.

Ook zullen er nog routes bijkomen na verloop van tijd, dus hou dit in de gaten. Er is dus nog veel te verkennen met ScootMoment !

Reserveer dan nu jouw eigen ScootMoment
Dus wil je het Meetjesland eens op een andere manier beleven ...
Reserveer dan nu jouw eigen ScootMoment

Omdat beelden meer zeggen dan woorden